In totdeauna e loc de mai mult

Aici voi posta lucruri interesante despre orice

miercuri, 4 aprilie 2012

Acordul comercial de combatere a contrafacerii



Romania a anuntat, joi, ca va astepta decizia Curtii Europene de Justitie, in privinta controversatului tratat ACTA, inainte de a-l ratifica.
Hotararea Romaniei vine dupa ce, miercuri, Comisia Europeana a cerut judecatorilor, la Luxemburg, sa se pronunte in privinta legalitatii tratatului, potrivit euobserver.com.

Si eubusiness.com transmite ca Romania a amanat ratificarea acestui tratat, citandu-l pe purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Am luat in consideratie evolutiile internationale, pe masura ce mai multe tari au decis sa suspende ratificarea si pe masura ce Comisia Europeana a cerut inaltei curti a UE sa se pronunte in privinta legalitatii tratatului", este citat Suciu.

Romania a semnat ACTA, la sfarsitul lunii ianuarie, dar nu l-a ratificat inca. Mii de romani au protestat, la inceputul lunii februarie, fata de adoptarea acestui pact.

Tara noastra se afla printre cele 22 de state ale Uniunii Europene care au semnat ACTA, alaturi de Statele Unite ale Americii sau Japonia, in luna ianuarie.

Si agentia Focus aminteste despre amanarea ratificarii ACTA in Romania, preluand agentia AFP.

Novinite anunta ca Austria a suspendat ratificarea acestui acord, pana cand Parlamentul European se va pronunta asupra sa.

Pe langa Austria, aceasta masura a fost adoptata si de Bulgaria, Cehia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia si Romania, care au spus ca nu vor ratifica ACTA, pentru moment.

Romania va amana procesul de ratificare a acordului ACTA pana cand Curtea Europeana de Justitie se va pronunta pe acest subiect, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Un pas inapoi pentru ACTA: Romania amana ratificarea

"S-a stabilit ca ratificarea sa fie amanata pana cand vom avea un raspuns al Curtii de Justitie si abia apoi se va lua o decizie in acest sens in privinta acordului ACTA in ceea ce priveste Romania", a spus Suciu.

Mai multe state europene contesta acordul ACTA si au blocat ratificarea lui pana la clarificarea situatiei.

Acordul a fost tinta unor proteste masive de strada in mai multe state europene si in alte parti ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe Internet.